Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! De leukste actieve foto's van de oudere royals

1 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Op zondag 1 oktober is het de 'Internationale dag van de ouderen'! Een mooie dag om de oudere generatie royals in het zonnetje te zetten. Wij zochten de leukste foto's voor je uit!

Hoewel de jongere generatie royals steeds zichtbaarder is, kunnen we op de 'Internationale dag van de ouderen' natuurlijk niet om hun voorgangers heen. En dat zij op oudere leeftijd nog hartstikke actief en jong van geest zijn, bewijzen deze royals!

Akihito en Michiko van Japan

Dat leeftijd niks zegt over hoe fit je je voelt, bewijzen de vorige keizer en keizerin van Japan. Hieronder te zien op een tennisbaan!

Akihito en Michiko op tennisbaan

Prinses Beatrix

En ook onze eigen prinses Beatrix voelde zich in februari 2023 nog fit genoeg om op de ski's te staan. Hoewel ze er toen wel haar pols mee brak! 

Beatrix Lech
Prinses Beatrix in Lech (2019).

Koningin Camilla

De Britse koningin Camilla liet zich tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk (2023) onlangs van haar sportieve kant zien.

camilla ping pong

Queen Elizabeth

Haar hoge leeftijd weerhield Queen Elizabeth er niet van om paard te rijden. Onderstaande foto werd gemaakt op 30 mei 2020.

Elizabeth paard

Prince Philip

En ook haar echtgenoot prins Philip deed op 97-jarige leeftijd nog aan paardensport (2019).

Prins Philip paarden

Koning Harald

De Noorse koning Harald is een liefhebber van zeilen. Hier te zien tijdens een zeilwedstrijd in het zuiden van Duitsland (2019).

ANP-408638363

Koningin Margrethe

Als er één oudere royal is die nog jong van geest is, dan is het misschien de Deense koningin Margrethe wel! Een ritje in een achtbaan ter ere van haar 50e verjaardag op de troon mag dan ook niet ontbreken. 

ANP-448968399

Prinses Margriet

Prinses Margriet zet zich jaarlijks in voor de Hollandse 100, een initiatief van haar zoon Bernhard, waarvoor geld opgehaald wordt voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Niet elk jaar zien we haar op de schaats, maar in 2019 wel!

Margriet Hollandse 100 schaats

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--