Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Adjudant Ronnie Wolff praat over affaire met prinses Irene

9 mei 2020 · Leestijd 2 min

Oud-marineofficier Ronnie Wolff is na veertig jaar openhartig over zijn tijd als adjudant van prins Bernhard. De 83-jarige Wolff werkte van 1976 drie jaar voor Bernhard en viel in die periode ook voor prinses Irene, zo vertelt hij zaterdag in een interview met De Telegraaf.

Volgens Wolff bloeide de liefde tussen hem en Irene op tijdens een vakantie van de Oranjes in het Italiaanse kustplaatsje Porto Ecole. "Daar raakten we voor het eerst in gesprek met elkaar. En de volgende dag, ze was toen alleen, wéér. We hadden veel gezamenlijke interesses, dachten hetzelfde over maatschappelijke onderwerpen. Met Irene heb ik veel getennist en ja, dan groeit het zo’n beetje. En zoals het dan vaak gaat: op een gegeven moment ontstaat er een relatie. In Nederland gingen we samen naar feestjes en op bezoek bij vrienden. Af en toe logeerden we bij elkaar. Al bij al heeft het zo’n tweeënhalf jaar geduurd."

De prinses was destijds getrouwd met prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma (1930-2010), van wie ze in 1981 scheidde, en ook Wolff was getrouwd. "Natuurlijk was dat niet goed, maar mijn stelling is dat als je een goed huwelijk hebt of een ander harmonieus samenlevingsverband, je geen behoefte hebt aan een ander."

Het nieuws over de affaire kwam in de krant en betekende uiteindelijk het einde van de carrière van Wolff. Toch heeft hij geen spijt van de relatie. "Ik ben het er niet mee eens hoe het is gegaan, maar ik heb een prachtige tijd met Irene gehad."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--