Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Advocaat wil buitenechtelijke dochter Albert bewijzen

29 juli 2020 · Leestijd 3 min

De Italiaanse advocaat Erich Grimaldi heeft prins Albert van Monaco gevraagd DNA af te staan om zo te bewijzen dat de Monegaskische vorst de vader is van nog een buitenechtelijk kind. In gesprek met het Duitse blad Bunte hoopt de jurist echter dat het niet tot een daadwerkelijke rechtszaak komt.

De Napolitaanse Erich Grimaldi, met toevalligerwijze dezelfde achternaam als het Monegaskische vorstenhuis, is drie weken geleden al een gerechtelijke procedure begonnen bij het tribunaal in Milaan. Maar woensdag zegt hij dus dat hij hoopt dat het niet tot een daadwerkelijke gang naar de rechtbank hoeft te komen. Dit om de identiteit van het meisje te beschermen en omdat Grimaldi vindt dat een proces "nutteloos en verkwistend" is als de kwestie ook gewoon kan worden opgelost met een snelle DNA-test van de 62-jarige Albert.

Het in 2005 geboren meisje heeft recht te weten dat hij haar vader is, aldus de advocaat eerder deze maand tegenover Italiaanse media. Zij zou dan het derde buitenechtelijke kind van Albert zijn.

Contact

De nu 34 jaar oude moeder, woonachtig in Italië, zou Albert in Brazilië hebben ontmoet, en zegt ook met hem op reis te zijn geweest. In juli 2005 zou hun dochtertje zijn geboren, maar zodra ze daar melding van maakte zou de prins - die op dat moment net zijn vader had opgevolgd en vorst van Monaco was geworden - alle contact hebben verbroken. Omdat het meisje vragen begon te stellen over wie haar vader was, heeft de Braziliaanse nu een advocaat in de arm genomen.

Het paleis in Monaco bewaart in deze het stilzwijgen. Albert heeft niet lang na zijn troonsbestijging twee buitenechtelijke kinderen wel erkend: Jazmin Grimaldi (28) en Alexandre Grimaldi-Coste (16). Beiden kunnen geen aanspraak maken op de troon van Monaco, maar nemen deels wel deel aan activiteiten van de prinselijke familie en worden ook met enige regelmaat in gezelschap van hun vader gefotografeerd.

Vlak voor het huwelijk van Albert in 2011 met de Zuid-Afrikaanse zwemster Charlene Wittstock deden hardnekkige geruchten de ronde dat er nog een derde buitenechtelijk kind was en dat Charlene daarom niet wilde trouwen. Die verhalen verdwenen na de bruiloft al snel.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--