Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Agendapunt: Frederik en Mary bezoeken Nederland

14 juli 2020 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn van plan op 2 en 3 november samen met een grote handelsdelegatie een bezoek te brengen aan Nederland. Dat heeft het Deense hof maandagavond bekendgemaakt. De economische missie staat in het teken van de 'groene transitie'.

Nederland is voor Denemarken de zesde exportmarkt. Het kroonprinselijk paar neemt deel aan een congres en seminars en brengt verschillende bedrijfsbezoeken in Den Haag en de haven van Rotterdam.

Frederik en Mary maken regelmatig culturele reizen en handelsbezoeken voor Denemarken. Het doel van die bezoeken is om de betrekkingen met de bezochte landen te versterken en de groei en de positie van Deense bedrijven op de relevante markten te ondersteunen, zo liet het Deense hof weten.

Koning Willem-Alexander werd in 2015 bij zijn staatsbezoek aan Denemarken vergezeld door een grote Nederlandse economische missie, die onder meer kansen zocht op gebieden als gezondheidszorg, windenergie en duurzaamheid. Of de koninklijke paren elkaar ook zullen ontmoeten, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--