Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aiko onderscheiden tijdens verjaardagsfestiviteiten

6 december 2021 · Leestijd 2 min

De Japanse prinses Aiko heeft zondag verschillende ceremonies bijgewoond in verband met het bereiken van haar meerderjarigheid. Het enige kind van keizer Naruhito en keizerin Masako werd woensdag 20 jaar, maar haar verjaardag werd nu pas gevierd.

Aiko bezocht op het terrein van het keizerlijk paleis onder meer de tempels waar ze tot haar voorouders en de goden bad. Vervolgens werd ze onder toeziend oog van haar ouders onderscheiden en nam ze felicitaties in ontvangst van haar naaste familie en leden van de regering. Later op de dag bracht Aiko ook een bezoek aan haar grootouders keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko.

Vanwege de coronacrisis werd er geen groots banket georganiseerd. Ook droeg Aiko een 'oude' tiara van haar tante Sayako, de zus van Naruhito. De prinses wilde vanwege corona geen nieuwe laten maken.

Nu Aiko 20 jaar is geworden, is ze direct ook een werkend lid van de keizerlijke familie geworden. De prinses liet vorige week weten dat ze nog veel moet leren, maar beloofde dat ze haar koninklijke plichten goed gaat vervullen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--