Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Japans keizerspaar is bezorgd

14 mei 2020 · Leestijd 2 min

Het gepensioneerde Japanse keizerspaar maakt zich zorgen over mensen in de gezondheidszorg die moeten werken tijdens de coronapandemie. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding laten weten aan Japanse media. "Hun gedachten zijn bij degenen die in deze tijd de maatschappij draaiende moeten houden", aldus het Bureau donderdag.

Keizer-emeritus Akihito (86) en keizer-emerita Michiko (85) houden zich stipt aan het advies om zich te isoleren tegen het gevaarlijke longvirus. Het personeel neemt extra beschermingsmaatregelen bij contact met het keizerspaar, dat verder ook nauwelijks bezoek ontvangt. Ook mag het paar momenteel niet wandelen in de tuin, iets wat Akihito en Michiko hadden voorgenomen om vaak te doen. 

Huizenruil

Het gepensioneerde keizerspaar heeft in maart de keizerlijke residentie verlaten en woont nu tijdelijk in het zogenoemde Sento Paleis, in afwachting van een permanent verblijf in het Akasaka Paleis. Dat paleis moet echter eerst worden verlaten door de huidige keizer Naruhito en zijn gezin, die op hun beurt weer wachten op het gereedmaken en opknappen van de (eerder door zijn ouders) ontruimde residentie.

De keizerlijke huizenruil staat vanwege de maatregelen in verband met de coronacrisis stil. Het was de bedoeling dat Akihito en Michiko over anderhalf jaar zouden verhuizen, maar dat lijkt nu zeker niet te gebeuren.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--