Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Akihito en Michiko trekken in tijdelijke residentie

1 april 2020 · Leestijd 2 min

Het gepensioneerde Japanse keizerspaar heeft de eerste reeks tijdelijke verhuizingen naar aanleiding van de troonswisseling van vorig jaar goed doorstaan. Keizer-emeritus Akihito (86) en keizerin-emerita Michiko (85) hebben dinsdag hun intrek genomen in de Takanawa keizerlijke residentie. Die is ter gelegenheid van hun verblijf omgedoopt tot tijdelijk keizerlijk paleis Sento.

Het is de bedoeling dat het keizerspaar, dat bij aankomst per auto mondkapjes droeg als bescherming tegen het coronavirus, anderhalf jaar blijft wonen in deze residentie. Dit in afwachting van de verhuizing van de nieuwe keizer Naruhito van het Akasaka-paleis naar de eerder vorige maand door Akihito en Michiko verlaten residentie op het terrein van het keizerlijk paleis. Maar die residentie moet eerst worden opgeknapt, alvorens Naruhito er met zijn gezin kan intrekken.

Daarna moet het Akasaka-paleis, waar Akihito en Michiko woonden voordat Akihito keizer werd, ook worden aangepast en geschikt worden gemaakt voor bewoning door een hoogbejaard echtpaar. Zo moet het paleis liften krijgen en geheel drempelvrij worden gemaakt. Het keizerspaar zal dus geduld moeten hebben.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--