Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Al meer dan 100.000 exemplaren van 'Amalia' verkocht

1 december 2021 · Leestijd 2 min

Van het door Claudia de Breij geschreven boek Amalia zijn in twee weken tijd al ruim 100.000 exemplaren verkocht. Uitgeverij Pluim spreekt van "een unieke" situatie.

"Dat er in zo'n korte tijd al zoveel exemplaren van één boek zijn verkocht is ongekend", zegt Rianne Blaakmeer, commercieel directeur van Uitgeverij Pluim, tegen het ANP. Volgens haar komen zulke aantallen zelden voor. "Een bestseller als De Zeven Zussen verkoopt ook heel goed maar niet in die snelheid. Van een gemiddeld boek worden überhaupt maar 1000 à 2000 exemplaren verkocht." Een gemiddelde bestseller komt volgens Blaakmeer tot zo'n 30.000 tot 50.000 exemplaren.

Het portret over prinses Amalia is inmiddels toe aan zijn derde druk, die vrijdag in de winkels ligt. De vierde druk volgt half december. Blaakmeer verwacht dan ook dat de verkoop nog even aanhoudt, zeker met het oog op de feestdagen.

Stichting CPNB maakte eerder woensdag bekend dat Amalia voor de tweede achtereenvolgende week op nummer 1 in de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van Nederland, staat.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--