Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wijzigen Albert en Paola huwelijkscontract vanwege Delphine?

19 december 2020 · Leestijd 2 min

Koning Albert en koning Paola hebben voor de tweede keer hun huwelijkscontract aangepast. Dat blijkt uit een publicatie in het Belgische Staatsblad.

Het koppel, ouders van de huidige koning Filip, trouwde in 1959 onder huwelijkse voorwaarden zodat hun bezittingen gescheiden bleven. In 2015 wijzigden Albert en Paola deze voorwaarden naar 'scheiding van goederen met beperkte gemeenschap' waardoor bezittingen werden verdeeld. Nu heeft het echtpaar gekozen voor een zuivere scheiding van goederen. Dat houdt in dat de twee weer financieel onafhankelijk zijn van elkaar en de eigendommen die nu gemeenschappelijk zijn opnieuw worden verdeeld.

Het is niet duidelijk waarom Albert en Paola er nu opnieuw voor kiezen hun bezittingen te scheiden. Belgische media denken dat het mogelijk te maken heeft met prinses Delphine, de buitenechtelijke dochter van de koning die begin dit jaar na een jarenlange juridische strijd werd erkend als zijn biologische dochter. De wijziging van het contract werd namelijk op 26 mei opgesteld door een notaris, enkele maanden nadat een DNA-test uitwees dat Delphine de dochter is van Albert.

Als het grootste deel van de bezittingen naar Paola zou gaan, zou de erfenis van Delphine een stuk kleiner zijn. De prinses erft namelijk alleen van de koning. Voor koning Filip, prinses Astrid en prins Laurent verandert de wijziging niets omdat Paola hun moeder is.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--