Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit heeft prinses Alexia gedaan in haar tussenjaar

27 april 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Alexia laat eindelijk wat los over de invulling van haar tussenjaar. De prinses vertelt tegen NOS dat ze "andere culturen heeft leren kennen."

Wat prinses Alexia in haar tussenjaar heeft gedaan, bleef lang onduidelijk. De prinses wist afgelopen zomer nog niet wat ze ging doen dit studiejaar, maar daar komt nu verandering in.

Reizen gemaakt

De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft de kans gehad om nieuwe culturen te ontdekken. "Ik ben heel gelukkig geweest om veel te reizen dit jaar, andere culturen te leren kennen. En vooral om met iets anders bezig te zijn dan met school. Een beetje werken en een beetje reizen." Wat het mooiste land was, wil prinses Alexia niet kwijt. "In zo'n tussenjaar is elk moment bijzonder en ik heb overal van genoten."

Lees verder onder de foto.

Koningsdag 2024
Even een selfie met prinses Alexia.

Wat de prinses volgend jaar gaat doen weet ze nog niet. "Ik laat het weten als ik het weet", zegt prinses Alexia tegen de verslaggever van de NOS. Ook koning Willem-Alexander weet nog niet wat zijn dochter gaat doen. "Wij weten het ook pas als zij het weet. We laten het volledig aan onze dochter over. Zij kan zoveel kanten op dat ik ook in spanning afwacht, waar zij voor kiest."

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--