Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane lenen regelmatig kleding uit de kast van Máxima

31 juli 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima heeft een jaloersmakende garderobe vol tiara's, galajurken van bekende modehuizen en diamanten waar je u tegen zegt. Het is dan ook heel logisch dat haar dochters, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, regelmatig iets lenen uit haar kledingkast.

Waar wij vroeger ook weleens wat leenden uit de kast van onze moeder, doen de prinsessen dat ook. Met zo'n megagarderobe als die van koningin Máxima is er genoeg om uit te kiezen. Tiara hier, chique japonnen daar, wij zouden het heerlijk vinden om even in de kast van Máxima te neuzen. Trouwens, zo is Máxima als moeder. 

Rondneuzen in de kast van Máxima

Het is dan ook niet gek dat we de prinsessen regelmatig in kleding en accessoires signaleren die eigenlijk van hun moeder zijn. Waarom zou je ook iets nieuws kopen wanneer je moeder een kast vól pracht en praal heeft? We zetten hier de leukste geleende items van koningin Máxima op een rij. 

1) Amalia draagt het huwelijksdiadeem van haar moeder 

Voor de 18e verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra kiest prinses Amalia wel een heel bijzonder item uit de kledingkast van haar moeder. Ze draagt namelijk voor het eerst een tiara, en niet zomaar een. 

tiara-maxima-amalia
Koningin Máxima draagt de tiara bij haar huwelijk met Willem-Alexander in 2002, prinses Amalia draagt de tiara voor het eerst in 2022.

De tiara die de Prinses van Oranje hier draagt is immers het huwelijksdiadeem van koningin Máxima. Dat is wel een héle lieve ode aan haar moeder. 

2) Alexia in Máxima's spijkerjasje

Hieronder zien we prinses Alexia in een spijkerjasje van haar moeder. Koningin Máxima droeg deze gerafelde spijkerjas van Natan voor het eerst op Koninginnedag 2004 in Groningen. Een uniek aangezicht voor zo'n belangrijke dag. 

Alexia draagt dezelfde spijkerjas in 2018 dat haar moeder droeg tijdens Koninginnedag in 2004.
Alexia draagt dezelfde spijkerjas in 2018 dat haar moeder droeg tijdens Koninginnedag in 2004.

Prinses Alexia trok dit spijkerjasje uit de kast van haar moeder voor Koningsdag 2018 die óók in Groningen gevierd werd. Is dit toeval? Wij denken van niet. 

3) Ariane in Máxima's bruine suède jasje 

Prinses Ariane draagt tijdens Koningsdag 2021 een bruine suède jas die ons wel heel bekend voor komt. Koningin Máxima droeg deze jas namelijk voor het eerst bij de eerste fotosessie sinds de geboorte van de prinses. Hoe bijzonder is dat? 

ariane-maxima-bruine-jas
Dezelfde bruine jas wordt in 2021 gedragen door Ariane, Máxima droeg de jas voor het eerst in 2007.

4) Amalia draagt een zeldzame ring van Máxima 

Tijdens een herfstachtige fotoshoot pronkt er een gouden ring aan de vinger van prinses Amalia. De sierlijke krullen verklappen dat het een familiestuk is.

ring-maxima-amalia
Amalia draagt in 2022 een ring van haar moeder die koningin Máxima voor het eerst in 2006 droeg.

Na wat research blijkt het een ring van haar moeder koningin Máxima te zijn. Zij droeg de gouden ring vaker, maar ze droeg hem voor het eerst in 2006. Ze zeggen niet voor niets: wie wat bewaart, die heeft wat. 

5) Máxima leent de jas van Amalia 

Koningin Máxima leent haar kleding en sieraden graag uit aan haar kinderen, maar snuffelt zelf ook in de kast van haar dochters. 

alexia-maxima-jas
Koningin Máxima draagt in 2022 een jas die prinses Amalia al in 2021 droeg.

Zo heeft ze op een gure winterdag een koningsblauwe mantel van Amalia aangetrokken die de prinses zelf droeg bij de Raad van State in 2021. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--