Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amalia deelt persoonlijke dingen met Claudia de Breij voor verjaardagsboek

27 september 2021 · Leestijd 2 min

Leuk nieuws! Claudia de Breij heeft een boek geschreven naar aanleiding van de 18e verjaardag van prinses Amalia op 7 december. Dit boek is gebaseerd op enkele persoonlijke ontmoetingen die de cabaretière met de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft gehad, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Claudia de Breij heeft afgelopen zomer meermaals met Amalia gesproken over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin.

De prinses heeft Claudia de Breij ook meegenomen naar het Koninklijk Staldepartement om over haar passie voor paarden en de paardensport te vertellen: "Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden."

Het boek 'Amalia' vormt een weerslag van de gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek beeldmateriaal uit het privé-archief van prinses Amalia.

Lees verder onder de foto's.

Het boek 'Amalia' verschijnt half november. Het is traditie dat er rond de 18e verjaardag van de troonopvolger een boek uitkomt om Nederland beter kennis te laten maken met hem of haar. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek 'Alexander' en Hella Haasse in 1955 'Portret van Prinses Beatrix'.

De plicht roept

Voor de oudste dochter van koning Willem-Alexander zal er vanaf 7 december veel veranderen. Wat betekent het precies voor de troonopvolgster om meerderjarig te worden? Staatsrechtdeskundige Peter Rehwinkel schetst in zijn nieuwe boek 'Amalia. De plicht roept' de positie van de Prinses van Oranje. De auteur overhandigde demissionair premier Mark Rutte maandagochtend in het Torentje het eerste exemplaar van zijn boek.

In onze uitzending van zaterdag 18 september was Peter Rehwinkel te gast om over zijn boek te vertellen. Je kunt hieronder het gesprek bekijken:

Foto's: © RVD - Martijn Beekman en H.K.H. de Prinses van Oranje

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--