Ga naar submenu Ga naar zoekveld

André van Duin tegenover het koningspaar: "Ik heb ze niet aangekeken"

8 mei 2021 · Leestijd 2 min

Op 4 mei hield André van Duin een indrukwekkende toespraak tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Blauw Bloed blikt met de artiest terug op dat moment. Hoe heeft hij het zelf ervaren?

Een jaar na de bijzondere toespraak van koning Willem-Alexander was het de beurt aan André van Duin. Door Gerdi Verbeet, de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, werd hij onverwachts gevraagd. "Ik vond het een geweldige eer dat ze mij na de koning vroegen. Want ja, na de koning, wie heb je dan nog?", vertelde Van Duin.

Maar de druk om het beter te willen doen dan de koning was er niet. "Ik ben niet bezig geweest met er overheen te komen. De koning is de koning." Toen was het moment daar en stond hij op een lege Dam tegenover het koningspaar. Daar was André niet mee bezig. "Ik heb ze niet aangekeken. Dat leidt misschien af, laat ik mij nou maar concentreren op mijn tekst."

Bekijk hier het hele interview terug waarin het ook gaat over de handkus aan het einde van de toespraak en waarom hij het homomonument benoemde.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--