Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Andrew praat met pers over dood prins Philip

12 april 2021 · Leestijd 3 min

Prins Andrew vertelde zondag dat zijn moeder, koningin Elizabeth, het erg zwaar heeft met de dood van zijn vader, prins Philip. Zijn dood laat een "enorme leegte" bij haar achter, zei de hertog van York tegen Britse media na afloop van een kerkdienst in de koninklijke kapel van Allerheiligen op het terrein van de Royal Lodge in Windsor.

Wel voelt de Britse koninklijke familie zich volgens Andrew gesteund door alle reacties van het volk. "We voelen allemaal een groot verlies, maar tegelijkertijd zijn alle eerbetonen prachtig", aldus Andrew. "Hij was een bijzondere man, ik hield van hem."

De 61-jarige prins stond voor het eerst sinds zijn veelbesproken interview over zijn vriendschap met zedendelinquent Jeffrey Epstein de pers te woord. Omdat Elizabeth volgens de prins een leegte voelt nu Philip er niet meer is, steunen hij en zijn broers en zus hun moeder. "We ontfermen ons over haar zodat ze de steun krijgt die ze nodig heeft."

Vredig heengegaan

Ook prins Edward, het jongste kind van Philip en Elizabeth, was met zijn vrouw Sophie en dochter Louise bij de kerkdienst aanwezig. Hij noemde de dood van zijn vader een vreselijke shock en "heel, heel verdrietig". Wel is ook Edward dankbaar voor alle steun. "Hij was misschien onze vader en grootvader, maar hij betekende zoveel voor zo veel andere mensen."

Sophie, de echtgenote van prins Edward, vertelde zondag na afloop van de kerkdienst dat haar schoonvader prins Philip heel vredig is heengegaan. "Het was goed zo. Het ging heel rustig. Het was alsof iemand hem bij de hand nam en wegging", zo sprak de gravin van Wessex tegen Britse media over de laatste momenten van Philip. "Het was heel, heel vredig en dat is alles wat je wilt."

Lees verder onder de foto's.

Verscheidene kerkdiensten in het Verenigd Koninkrijk werden zondag opgedragen aan prins Philip. De aartsbisschop van Canterbury, de hoogste Anglicaanse geestelijke, ging voor in een gebed voor degenen voor wie de dood van Philip "een groot gat in hun levens" heeft gemaakt.

In de kathedraal van Canterbury werd het muziekstuk Nimrod van componist Edward Elgar gespeeld, een stuk dat vaak te horen is bij Britse uitvaartdiensten en jaarlijks wordt gespeeld tijdens de Britse dodenherdenking.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--