Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Artiesten boos op prins Bernhard vanwege gratis optredens bij GP

26 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Het nieuws dat prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort, artiesten vraagt om gratis op te treden tijdens de Grand Prix valt helemaal verkeerd bij talloze artiesten en muzikanten. Op sociale media regent het boze reacties nadat de band Chef'special bekendmaakte dat Bernhard hen daarover een mailtje had gestuurd.

De Dutch Grand Prix bevestigt dat de mail naar meer artiesten is gestuurd. Davina Michelle besloot ja te zeggen; zij zingt op 5 september onbezoldigd het volkslied.

"Prins Bernard jr belde", schrijft Dolf Jansen. "Of ik wil optreden in Zandvoort. Iets met auto’s geloof ik. Het kost me 8000 euro maar is erg goed voor m’n exposure." Zijn collega Peter Pannekoek, die dit jaar de oudejaarsconference verzorgt, houdt het korter: "Het is niet ‘fuck de koning’ maar ‘fuck de prins’… #pandjesbaas."

Traan

Opiniemaker Sander Schimmelpenninck vat samen dat Nederland "het land is waarin een proletenprins huisjesmelker-miljonair wordt, de vervuilende coronelpandemie F1 naar de duinen van Zandvoort haalt, en toch al gedupeerde muzikanten probeert uit te knijpen." Tekenaar Jean-Marc van Tol stelt dat Bernhard "de schaamte voorbij is."

Ook politici winden zich op. "Je moet maar durven zeg. Miljardenindustrie nodigt band uit voor megapubliek terwijl band al tijden geen geld kan verdienen. Maar een fatsoenlijke vergoeding was teveel gevraagd", aldus SP-parlementariër Peter Kwint.

NPO-coryfee Wouke van Scherrenburg merkt op dat het een familiekwaal is. "De musicus die Máxima’s traan veroorzaakte tijdens haar huwelijk met zijn prachtige spel over vaders, kreeg alleen onkostenvergoeding."

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--