Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Avondje uit: koningspaar en president Macron in Amsterdam

13 april 2023 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond met de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte een bezoek gebracht aan de Vermeer-expositie in het Rijksmuseum in Amsterdam. Ook premier Mark Rutte en directeur Taco Dibbits van het museum waren aanwezig.

Het bezoek dat het koningspaar samen met de president en zijn vrouw brachten aan de bijzondere tentoonstelling vormde de afsluiting van het tweedaagse staatsbezoek van Macron aan Nederland. 

De tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum is nog te zien tot en met 4 juni. Niet eerder waren er zoveel werken van de zeventiende-eeuwse meester bij elkaar te zien: 28 van de circa 37 schilderijen zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Ook hangen er zeven werken die niet eerder in Nederland zijn getoond. De meer dan een half miljoen kaarten waren in recordtempo uitverkocht.

Lees verder onder de foto's. 

Staatsbezoek_Frankrijk_ Groepsfoto_vermeer
Willem-Alexander_Macron-Vermeer-2023
Willem-Alexander_Macron-Vermeer-2023 2
Máxima_brigitte macron

Koningin Máxima en Brigitte Macron

Koningin Máxima is erevoorzitter van MIND Us en liet Brigitte Macron kennismaken met de aanpak van de stichting. Het bezoek bestond uit twee onderdelen, met eerst een rondetafelgesprek over de mentale gezondheid van jongeren in Nederland. Vervolgens bespraken ze de drie aandachtsgebieden van MIND Us: wijk & vrije tijd, onderwijs & opleiding en online.

Lees verder onder de foto's. 

Ook gingen ze in gesprek met aanwezige jongeren. "Ik ben opnieuw onder de indruk over de wijze waarop onze partners en met name de jongeren helder over het voetlicht konden brengen wat er op dit vlak nodig is", zegt directeur van MIND Us Frederieke Vriends in een persbericht. "Ook Frankrijk kent vergelijkbare problemen bij jongeren rondom hun mentale gezondheid. Bezoeken als deze zijn een mooie manier om ook over de landsgrenzen heen van elkaar te leren."

Koning en president Macron 

Koning Willem-Alexander en Emmanuel Macron hebben woensdagochtend meer gehoord over de mogelijkheden van quantumtechnologie. De koning en president brachten een bezoek aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het Amsterdam Science Park.

Op beelden die het koningshuis deelt op sociale media is te zien dat de koning en Macron aandachtig luisteren naar de uitleg die zij krijgen tijdens hun bezoek aan de universiteit. Er ontstond enige opschudding toen twee demonstranten werden aangehouden, nadat zij op Macron waren afgerend en Franse leuzen riepen. Volgens een ANP-fotograaf werden de demonstranten door beveiligers tegen de grond gewerkt en afgevoerd.

Lees verder onder de foto's. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Na de uitleg over quantumtechnologie sloten Willem-Alexander en Macron aan bij een rondetafelgesprek met CEO’s, wetenschappers en investeerders, om het gezamenlijk te hebben over het belang van het versterken van het Europese ecosysteem voor deeptech.

ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--