Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Avondklokrellen: Koning spreekt burgemeesters getroffen steden

27 januari 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag gesproken met vijf burgemeesters van steden waar relschoppers onrust veroorzaakten na het invoeren van de avondklok.

Sinds de invoering van de avondklok zijn er op verschillende plaatsen in Nederland rellen uitgebroken. Winkels worden geplunderd, auto's in de brand gestoken en hulpdiensten belaagd met stenen en vuurwerk. Vanmorgen deelden Willem-Alexander en Máxima bemoedigende woorden voor de hulpverleners die in zeer moeilijke omstandigheden hun werk moeten doen. Ook voelen ze mee met de getroffen ondernemers.

Lees verder onder de foto's.

Burgmeester en voorzitter van het Veiligheidsberaad Bruls vertelde samen met burgemeesters Wienen van Haarlem, Verheijen van Sittard-Geleen, Van den Bos van Urk en Snijders van Zwolle over de ongeregeldheden waar hun gemeenten mee te maken kregen. Zo werd in Urk een GGD-testlocatie in brand gestoken en in Haarlem werd de politie bekogeld met stenen. De politie in Zwolle en Geleen arresteerden jongeren die met vuurwerk gooiden. In diverse steden is een noodverordening van kracht om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Koning Willem-Alexander sprak zijn waardering uit voor het werk van de politie, hulpverleners en alle betrokkenen die zich hebben ingezet de afgelopen avonden.

Via sociale media reageerde het koninklijk paar vanochtend op de avondklokrellen. Ze bedankten in een post op sociale media de hulpverleners. "Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk! Wij voelen mee met alle ondernemers en anderen die getroffen zijn door geweld. En wij zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties van mensen om elkaar te helpen. Samen komen wij hier doorheen!" 

Foto's: ANP & RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--