Bakken maar! Dit is het recept voor de kerstkoekjes van de Queen
Wie dit jaar zijn huisgenoten en gasten tijdens kerst wil verrassen met een echte koninklijke traktatie, kan zich vanaf nu lekker uitleven in de keuken. Buckingham Palace heeft namelijk het recept voor de enige, echte koninklijke kaneelkoekjes online gezet.
Het is niet de eerste keer dat de koninklijke patissier van Buckingham Palace recepten deelt. In 2017 gaven ze het recept voor zoete kerstpasteitjes en ook weten we hoe The Queen haar 'ginger bread' maakt.
Het recept van de kaneelkoekjes vind je hieronder. De redactie van Blauw Bloed ging vorig jaar al aan de bak en kan je vertellen dat ze heerlijk smaken. Bekijk de bovenstaande video en bakken maar!
Recept voor de koninklijke kaneelkoekjes
Voor ongeveer 30 stuks.
- 360 gram poedersuiker
- 85 gram eiwit (ongeveer 3 eiwitten)
- 20 gram citroensap
- 300 gram amandelmeel
- 115 gram gekonfijte schillen of gedroogd fruit
- 1/2 schil van een citroen
- 12 gram kaneel
- mespuntje kruidnagel
Bereidingswijze
- Meng de poedersuiker, eiwit en het citroensap met de mixer tot een soort zachte merengue.
- Zet 1/3 van de merengue opzij, dit wordt later het glazuur.
- Voeg aan de overige merengue amandelmeel, fruit, citroenschil, kaneel en een mespuntje kruidnagel toe.
- Meng dit tot er een soort deeg ontstaat.
- Maak er een plak van ongeveer 1cm dik van.
- Steek er figuurtjes uit.
- Bestrijk de figuurtjes met het glazuur wat je net opzij hebt gezet.
- Laat ze even in de koelkast opstijven.
- Bak ze in 12-15 minuten af in een voorwarmde oven op 160 graden. De koekjes horen nog een beetje zacht te zijn van binnen.
- Decoreer de koekjes met alles wat je maar wil, gebruik je fantasie!
Meer bakken? Klik dan hier voor meer koninklijke recepten.
Bron: ANP / The Royal Family (royal.uk)