Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BBC belooft nieuw onderzoek naar interview met Diana

9 november 2020 · Leestijd 2 min

De BBC heeft besloten een nieuw onderzoek te starten naar het televisie-interview met Diana uit 1995. Dat doet de omroep na claims van haar broer Earl Spencer die zegt dat journalist Martin Bashir heeft gelogen om haar vertrouwen te winnen en haar zo voor de camera's van Panorama te krijgen.

"De BBC neemt de kwestie heel serieus en we willen achter de waarheid komen", zei directeur Tim Davie maandag. "We zijn bezig met het starten van een groots onafhankelijk onderzoek."

Spencer vertelde vorige week weer dat bankafschriften waren vervalst om te doen voorkomen alsof mensen van het Britse hof waren omgekocht voor informatie over Diana en prins Charles. Mede daardoor zou ze eerder geneigd zijn geweest om uit te school te klappen over haar huwelijk en de affaire van Charles met Camilla. Hij eiste een nieuw onderzoek en excuses.

De BBC had eerder al onderzoek gedaan naar de omstandigheden rond het interview. De omroep concludeerde toen dat de de valse bankafschriften niet zijn gebruikt om het interview met Diana, waar destijds miljoenen mensen naar keken, te krijgen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--