Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrice en Eugenie bij virtuele bijeenkomst Teenage Cancer Trust

19 december 2020 · Leestijd 2 min

Eugenie en prinses Beatrice hadden warme woorden over voor hun moeder Sarah Ferguson. De prinsessen woonden samen met de hertogin van York de virtuele bijeenkomst van het Teenage Cancer Trust bij ter ere van het dertigjarig bestaan van de organisatie.

"Ik voel me zeer vereerd dat ik hier bij mag zijn," zei Eugenie tegen de aanwezigen. In haar praatje bedankte ze ook haar moeder, de hertogin, voor haar leidende rol in de liefdadigheidsorganisatie. "We zouden hier niet bij zijn, als jij ons niet had geleerd hoe we iets terug kunnen geven aan anderen", vertelde de 30-jarige prinses, die in september bekend maakte in verwachting te zijn van haar eerste kindje.

De ogen van Eugenie werden zichtbaar waterig en ze zwaaide met haar hand voor de camera om het te verhullen. "Ik ga huilen zo, stop hiermee!"

Grenzeloze energie

Sarah Ferguson, die samen met haar dochters beschermvrouwe is van het Teenage Cancer Trust, raakte ook emotioneel van de woorden van Eugenie. "Bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor de organisatie en voor ons", zei de prinses nog toen ze haar tranen had weggeslikt.

Daar sloot Beatrice, die in juli met Edoardo Mapelli Mozzi in het huwelijksbootje stapte, zich volledig bij aan. "Mam, iedereen op deze call is vandaag geïnspireerd door jouw grenzeloze energie."

Een ontroerde Sarah Ferguson sloot het moment af met een terugblik op de afgelopen dertig jaar van de liefdadigheidsorganisatie. "Het is schokkend om te bedenken dat in 1990 er helemaal geen specialistische zorg beschikbaar was voor jongvolwassenen en tieners met kanker." Ze heeft Teenage Cancer Trust enorm zien groeien de afgelopen jaren, dat inmiddels 27 afdelingen kent in het Verenigd Koninkrijk. "Mijn dochters en ik zijn enorm trots om hier onderdeel van te zijn."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--