Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrice moet huwelijk verplaatsen

18 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prinses Beatrice en haar Italiaanse verloofde Edoardo Mapelli Mozzi moeten hun huwelijk op 29 mei verplaatsen. Een woordvoerder van Buckingham Palace bevestigt woensdag aan The Sun dat het koppel de geplande receptie heeft afgeblazen vanwege het coronavirus.

"Prinses Beatrice en meneer Mapelli Mozzi keken er erg naar uit om te trouwen, maar zijn zich er net zo zeer van bewust dat ze risico's in de huidige situatie moeten vermijden", aldus de zegsman. "Ze zijn vooral voorzichtig met het advies van de overheid als het gaat om het welzijn van oudere familieleden en grote groepen mensen. Daarom gaat de geplande receptie op Buckingham Palace niet door."

Alternatief

Het koppel is aan het kijken naar een alternatief. Mogelijk geven Beatrice en Edoardo op 29 mei nog wel een feestje in een veel kleinere kring. Volgens een ingewijde wordt het huwelijk verplaatst naar volgend jaar.

Leden van het Britse koningshuis moesten al meer grote evenementen en afspraken afblazen vanwege de coronacrisis. Dat nu ook door de bruiloft van Beatrice een streep wordt gezeter, is geen grote verrassing. Vanwege de gezondheid van bijvoorbeeld prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, en dat veel van Edoardo's familie uit de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije komt, zeiden ingewijden al dat het feest in gevaar was.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--