Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Net binnen: Prinses Beatrix gaat op officieel bezoek naar Curaçao en Aruba!

17 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix gaat van 7 tot 10 november naar de eilanden Curaçao en Aruba, dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist bekendgemaakt. Het bezoek staat in het teken van het werk van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en sociaal-maatschappelijke initiatieven op de eilanden

Aanleiding voor het bezoek is het congres van DCNA over natuurvriendelijke oplossingen voor herstel van de ecosystemen op de Nederlandse Caribische eilanden. De prinses is immers beschermvrouwe van DCNA. De prinses zal de eerste twee dagen op Curaçao doorbrengen en eindigt haar bezoek op het eiland Aruba. 

Lees verder onder de foto. 

beatrix-appeltjesvanoranje
Prinses Beatrix is aanwezig bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje 2023.

Beatrix' eerdere reizen naar Aruba en Curaçao

Het is niet de eerste keer dat prinses Beatrix de eilanden gaat bezoeken. Op 20-jarige leeftijd bezocht Beatrix onder andere het eiland Aruba. Daar kreeg zij een warm onthaal door een juichende menigte. 

Lees verder onder de foto.

Februari 1958: op 20-jarige leeftijd bezoekt Beatrix het eiland Aruba. Daar krijgt zij een warm onthaal door een juichende menigte.
Februari 1958: op 20-jarige leeftijd bezoekt Beatrix het eiland Aruba. Daar krijgt zij een warm onthaal door een juichende menigte.

En in 1965 bracht prinses Beatrix een muzikaal bezoek aan Curaçao. 

Lees verder onder de foto.

Beatrix curacao 1965

Begin dit jaar bezochten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia het Caribische gedeelte van Nederland. Zij tikten ook de eilanden Curaçao en Aruba aan. 

Lees verder onder de foto's.

Welkom Aruba
Januari 2023: Koningin Máxima draagt de oranje jurk van Natan in Aruba.
Curacao dag 3 avond

Over DCNA

DCNA bestaat uit de natuurorganisaties Aruba National Park Foundation (FPNA), Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi), Nature Foundation Sint Maarten, Saba Conservation Foundation (SCF), Sint Eustatius National Parks Foundation (Stenapa) en Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa Bonaire). De natuurorganisaties op de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn de samenwerking aangegaan omwille van verbeterd natuurbeheer, duurzame fondsenwerving, natuureducatie en kennisuitwisseling.

Bron: RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--