Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Mabel scoort moederdagcadeautje tijdens avond uit met prinses Beatrix

13 maart 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix en prinses Mabel waren woensdag samen een avond uit in Den Haag. Op de Haagse Hogeschool reikten ze de tiende Prins Friso Ingenieursprijs uit. Een bijzondere gelegenheid die de nodige herinneringen ophaalde aan prins Friso (1968-2013), de persoon waar de prijs naar vernoemd is.

Rond half zeven arriveren prinses Beatrix en prinses Mabel bij de Hogeschool in Den Haag. Ook Florence, de moeder van Mabel is erbij. Voor het gezelschap de school binnen wil gaan vraagt de aanwezige pers hen om even te poseren. Prinses Mabel ziet een kort fotomoment met haar moeder en schoonmoeder wel zitten. 'Met Moederdag heb ik dan iets leuks!" grapt de 55-jarige prinses.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Friso Ingenieursprijs

De reden dat de prinsessen naar Den Haag gekomen zijn, is vanwege de uitreiking van de tiende Prins Friso Ingenieursprijs. Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) kent de prijs jaarlijks toe aan een ingenieur die zich onderscheidt in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap. Beatrix en Mabel zijn traditiegetrouw van de partij om de prijs uit te reiken. Behalve vorig jaar, toen moest prinses Mabel noodgedwongen afzeggen.

Lees verder onder de foto's.

beatrix_mabel
Prinses Beatrix en prinses Mabel arriveren in Den Haag.
mabel_2024
Prinses Mabel.

Herinneringen aan prins Friso

De Ingenieursprijs is vernoemd naar wijlen prins Friso. Hij was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Friso overleed in 2013 na een ski-ongeluk. Veel ingenieurs uit de nieuwe generatie hebben de naamgever niet meer meegemaakt. Dat is niet erg, vindt Mabel, ze vertelt graag over haar man. "Dat doe ik met liefde, ik denk dat hij dat alleen maar leuk had gevonden." Hoewel Mabel met deze prijs vooral terugkijkt op Friso's werk als ingenieur, mist zij hem vooral "als m'n lief en de vader van m'n kinderen".

beatrix_mabel
Prinses Beatrix en prinses Mabel wonen de prijsuitreiking bij. Rechtsachter zit Florence, de moeder van Mabel.
mabel_2024
Prinses Mabel reikt de Ingenieursprijs uit.

Beeld: ANP/ Instagram - Blauw Bloed

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--