Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix met Margarita bij Jumping Amsterdam

27 januari 2019 · Leestijd 1 min

Geheel volgens traditie heeft prinses Beatrix zaterdagavond een bezoek gebracht aan Jumping Amsterdam in de RAI. In gezelschap van haar petekind en nichtje prinses Margarita volgde ze de prestaties van de deelnemers.

Het bezoek van Beatrix en Margarita was geen verrassing: ook afgelopen jaren bezochten de twee paardenliefhebbers het concours. De komst van Beatrix was bovendien al aangekondigd door het Koninklijk Huisarchief.

Dat plaatste zaterdag op sociale media een jeugdfoto van Beatrix en haar zus prinses Irene, waarbij beiden zijn afgebeeld tijdens een defilé van de Landelijke Rijvereniging bij paleis Soestdijk. De foto hing vroeger op de werkkamer van hun vader prins Bernhard, zelf ook een paardenliefhebber.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beatrix is al jaren vaste gast bij het hippische evenement in Amsterdam, dat dit jaar zijn diamanten jubileum viert. Haar petekind en nichtje prinses Margarita zit sinds 2012 in het bestuur van Jumping Amsterdam en was vrijdag, de eigenlijke openingsdag, al druk in de weer in de RAI. Daar reikte ze onder meer een aantal prijzen uit. "Het paardrijden zit ons in het bloed”, had Margarita gezegd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--