Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beatrix spreekt met nabestaanden 'foute' Nederlanders

20 november 2021 · Leestijd 1 min

Prinses Beatrix heeft zaterdag het 40-jarig jubileum van Stichting Werkgroep Herkenning bijgewoond. De organisatie biedt hulp aan nabestaanden die in de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de bezetter stonden. Beatrix ging tijdens de viering in het Nationaal Archief in Den Haag in gesprek met leden van de organisatie.

De prinses sprak met de eerste, tweede en derde generatie nakomelingen van 'foute' Nederlanders. Ze vertelden Beatrix onder meer over de gevolgen die de rol van hun (voor)ouders voor hen heeft gehad. Veel nabestaanden ervaren naar eigen zeggen nog steeds maatschappelijke uitsluiting.

Beatrix kreeg ook uitleg over de rol van het Nationaal Archief. Zo werd de prinses onder meer verteld over hoe de organisatie ondersteunt bij traumaverwerking en onderzoek doet naar de familiegeschiedenissen. Veel nabestaanden kampen namelijk met psychische problemen vanwege de rol van hun (voor)ouders.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--