Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk! De koning tussen de sportende kids

13 mei 2020 · Leestijd 2 min

Net als koningin Máxima pakte ook koning Willem-Alexander zijn werkbezoeken na de meivakantie weer op. Woensdag bezocht hij sportgebied Genneper Parken in Eindhoven.

Kinderen en jongeren mogen in de buitenlucht weer sporten! Sportlessen volgen mag alleen in de buitenlucht. Daarom bezocht Willem-Alexander het sportpark om te zien hoe de maatregelen in de praktijk uitpakken. Hij bezocht de tennisvereniging, hockeyclub en een voetbalteam.

Lees verder onder de foto's.

De koning ging ook in gesprek met coördinatoren en voorzitters van sportverenigingen. Ze bespraken hoe protocollen en richtlijnen ervoor kunnen zorgen dat er weer veilig gesport kan worden binnen een anderhalve-meter-sportsamenleving. Verder spraken ze over de enorme impact van de uitbraak van COVID-19 op sportverenigingen op de korte en lange termijn.

Sportende prinsessen

Kinderen en jongeren mogen sinds kort weer in teamverband en onder begeleiding hun sport oppakken. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ouder dan 12 en jonger dan 18? Dan moet je wél 1,5 meter afstand houden. Er mag door niemand gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches.

Ook de dochters van Willem-Alexander en Máxima (13, 14 en 16 jaar oud) mogen weer in teamverband sporten mits zij dat in de buitenlucht doen op anderhalve meter afstand van teamgenoten. De prinsessen kunnen weer beginnen met hockeyen, skiën en paardrijden.

Het koningspaar zelf hoeft niet te wachten tot de sportscholen weer opengaan. Zij kunnen gebruik maken van hun eigen gym op Paleis Huis ten Bosch.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--