Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgisch koninklijk gezin stuurt bemoedigende boodschap

6 april 2020 · Leestijd 2 min

Het Belgisch koninklijk gezin heeft zondagmiddag vanuit het park van het Kasteel van Laken iedereen die op een of andere manier te maken heeft met het coronavirus een groet gebracht. Op het gazon zijn de woorden 'courage' (moed) en 'samen sterk' aangebracht, en daarbij poseerden koning Filip en koningin Mathilde in verschillende opstellingen met hun vier kinderen.

"Samen sterk tegen corona. Sterkte en moed aan alle slachtoffers en hun naasten. Dank aan de talrijke hulpverleners en vrijwilligers", was de begeleidende tekst op Instagram. Daarnaast gebruikte het paleis in België populaire hashtags als #blijfinuwkot en #samentegencorona.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het koninklijk gezin heeft de afgelopen weken al een paar keer van zich laten horen. Zo werden eind maart huisgemaakte wafels aangeboden aan bewoners en zorgpersoneel van twee rusthuizen en waren er vanuit Laken telefonische contacten met eenzame ouderen onder het mom van 'solidair met de meest kwetsbaren'.

Een week eerder werden door koningin Mathilde en haar kinderen bloemen en zelfgemaakte cake bezorgd bij een rusthuis in Heizel als 'hart onder de riem voor de ouderen die momenteel geen bezoek mogen ontvangen en steun aan het verzorgend personeel.'

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--