Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Belgische koning bezoekt corona-lab

11 maart 2020 · Leestijd 1 min

De Belgische koning Filip heeft woensdag Sciensano bezocht dat onderzoek doet naar het coronavirus. Sciensano is de Belgische GGD ookwel bekend als het Belgisch instituut voor de gezondheid.

Filip kreeg er onder meer te horen hoe het land met het virus omgaat en over de impact die het virus heeft op België.

Lees verder onder het bericht.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Albert van België heeft zijn bezoek van woensdag aan Volvo Car in Gent afgezegd om het coronavirus. De vader van de huidige koning Filip heeft besloten om de activiteit uit te stellen, laat het Belgische hof weten.

"Gezien de laatste ontwikkelingen in verband met de COVID-19 en in de geest van de aanbevelingen van de overheden" zal de 85-jarige gepensioneerde koning niet de deur uit gaan. Albert heeft een fragiele gezondheid, was ook vorig jaar te zien. Op Koningsdag kon de royal amper traplopen omdat hij zo slecht ter been was.

Zijn zoon koning Filip en koningin Mathilde namen ook al maatregelen wegens het coronavirus. Het koningspaar had van 23 tot en met 25 maart een staatsbezoek aan Italië op de agenda staan. Dat werd op verzoek van de Italiaanse president Sergio Mattarella uitgesteld.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--