Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze bijbaantjes hebben de Oranjes

24 december 2023 · Leestijd 2 min

Ze mogen dan wel van adel zijn, toch hebben deze Oranjes zoals bijna alle pubers gewoon een bijbaantje. Benieuwd wat ze doen? Scroll snel verder!

#1 Prinses Amalia

Onze kroonprinses verklapte in het boek Amalia, dat Claudia de Breij over haar schreef, dat ze een bijbaantje in een strandtent van de ouders van een vriendin had. De strandtent staat in Scheveningen. Naar eigen zeggen is de prinses geen held in het serveren met dienbladen. Ze noemt zichzelf met dienbladen "onhandig".

Lees verder onder de foto.

Amalia-strand

#2 Koning Willem-Alexander

Je bent nooit te oud voor een bijbaantje, dat bewijst koning Willem-Alexander wel. In 1985 behaalde de koning zijn eerste vliegbrevet. Later komen daar nog meer bij. Om zijn vliegbrevetten te behouden, moet Willem-Alexander wel geregeld blijven vliegen. Zo kan het dus zomaar zijn dat hij piloot is als je met KLM vliegt. Maar ook tijdens staatsbezoeken spotten we koning Willem-Alexander in de cockpit.

Lees verder onder de foto's.

Willem-Alexander-piloot
Willem-Alexander-piloot

#3 Eloise van Oranje

Gravin Eloise is hard aan het werk om haar carrière op te bouwen. De gravin studeert aan de hotelschool in Amsterdam, maar zit naast haar studie zeker niet stil. Eloise heeft namelijk een eigen bedrijf opgericht, genaamd: My Lima Lima. Met dit bedrijf wil de dochter van Constantijn en Laurentien zich inzetten voor het verduurzamen van de kledingindustrie en moedigt ze het kopen van tweedehands kleding aan.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#4 Anna van Lippe-Biesterfeld

Anna is de oudste dochter van prins Maurits en prinses Marilène. Ze studeert International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast heeft ze in de studentenstad een bijbaantje als serveerster in Café De Sigaar.

Lees verder onder de foto.

Anna_2023

#5 Isabella van Vollenhoven

Zaken doen zit in de familie, zo blijkt uit de studies van de Van Vollenhoven-kleinkinderen. De dochter van prins Bernhard Jr. en prinses Annette studeert Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast haar studie heeft Isabella een bijbaan als sociale media coördinator. Eerder heeft ze ook al marketing werk gedaan.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#6 Koningin Máxima

Ben je benieuwd welk bijbaantje koningin Máxima vroeger had? Dat lees je in het onderstaande artikel.

Máxima vertelt over eerste bijbaantje en te duur haarstukje

Lees ook over:

Máxima vertelt over eerste bijbaantje en te duur haarstukje

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--