Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzonder! Beatrix geeft na vijftien jaar weer persgesprek

13 december 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Beatrix is vrijdagochtend begonnen aan haar eendaagse bezoek aan Sint Eustatius. Op het vliegveld werd ze met muziek van een band en gezang van tientallen scholieren verwelkomd. Later gaf Beatrix haar eerste gesprek mét draaiende camera's na vijftien jaar.

Als koningin waren camera's vrijwel altijd taboe bij gesprekken met de pers na afloop van staats- en streekbezoeken. Het was vrijdag zelfs de eerste keer dat Beatrix instemde met zo'n gesprek sinds haar laatste staatsbezoek als koningin, in januari 2013 in Singapore.

Voor de camera van Blauw Bloed vertelde Beatrix dat ze het fantastisch vindt om weer op de eilanden te zijn. De prinses zei volop te genieten van de hartelijke mensen en de prachtige natuur.

Springen

Eerder die dag bezocht de prinses Daughters of the King, een christelijke naschoolse opvang voor jonge meisjes op Sint Eustatius. De jongeren hadden enige tijd in de buitenlucht moeten wachten en hadden het ondanks de 25 graden koud.

Beatrix deed de suggestie dat ze warm konden worden door op en neer te springen. De prinses was niet te beroerd om zelf ook enthousiast mee te springen en het goede voorbeeld te geven. De meisjes deden direct mee en antwoordden dat het had geholpen, toen Beatrix dat vroeg.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--