Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzonder bezoek op eerste werkdag Spaans koningspaar

4 september 2019 · Leestijd 2 min

Voor de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia is de zomervakantie nu toch echt afgelopen. Het koppel, dat de hele maand augustus vrij was, ontving dinsdag een delegatie van het Spaanse comité voor mensen met een beperking op het Zarzuela Paleis in Madrid.

ANP-77416802.jpg

Felipe en Letizia spraken met onder meer bijna dertig leden en de directeur van de organisatie. Tijdens het gesprek ging het over de vooruitgang die er geboekt is in de afgelopen jaren. Het Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidadepa (CERMI) was uitgenodigd naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de grondwet. 

De koningin zet zich vaker in voor gehandicaptenzorg. Donderdag bezoekt ze ook een conferentie waarbij onder meer wordt nagedacht over de verantwoordelijkheid van de media tegenover mensen met een beperking.

Mallorca

In de zomer is het koningspaar altijd op Mallorca te vinden voor vakantie en de zeilwedstrijden. Daarbij staan er jaarlijks een fotosessie en ontvangsten voor de plaatselijke autoriteiten op het 'vakantieprogramma'. 

Voor Letizia voelt het verblijf op Mallorca meer als werk en minder als vakantie. Die begint voor haar pas echt wanneer ze met man en kinderen naar een onbekende bestemming kan vertrekken, ver weg van de media. 

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--