Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzonder: Koning en koningin bezoeken samen RIVM

3 april 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagochtend een bezoek gebracht aan het RIVM in Bilthoven. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Tijdens het bezoek spraken de koning en koningin met directeur Jaap van Dissel over de bestrijding van het coronavirus. Hij vertelde het koningspaar over de coördinerende rol die het RIVM heeft hierin, en over de maatregelen om verdere verspreiding van het virus te beperken. Ook kwam de werkwijze van het zogeheten Outbreak Management Team aan bod: dit team waar ook premier Rutte deel van uitmaakt zet zich in om het coronavirus te stoppen. 

Verder bezocht het koningspaar de afdeling Modellering van Infectieziekten. Daar wordt met de meest actuele feiten en cijfers de verspreiding van het coronavirus in kaart gebracht. Ook spraken ze met de medewerkers van het laboratorium waar de coronatesten worden uitgevoerd. 

De koning en koningin kunnen vanwege het coronavirus niet overal fysiek meer naartoe. Daarom laten ze zich ook door telefoongesprekken zoveel mogelijk informeren over de corona-uitbraak en de gevolgen hiervan. 

Een uitgebreid verslag van het bezoek aan het RIVM, en de andere activiteiten van het koningspaar deze week in het licht van het coronavirus zie je morgen in Blauw Bloed, 19.55 op NPO2.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--