Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzondere foto's van Wilhelmina op Het Loo

27 januari 2015 · Leestijd 2 min

Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft een verzamelalbum met meer dan dertig portretfoto's van een jonge prinses Wilhelmina in handen gekregen. De vroegste foto dateert van kort na haar geboorte in 1880. Op de laatste foto is de prinses zo'n veertien jaar oud.

De foto's werden gemaakt door verschillende bekende fotografen uit die tijd. Het museum bemachtigde het complete album via een veiling. Ook heeft Paleis Het Loo een negentiende eeuwse zilveren hengselmand van koningin Anna Paulowna (1795-1865) verworven. De mand heeft een gekroonde 'A' als monogram en stond oorspronkelijk in de zilverkamer van Anna Paulowna, die met koning Willem II was getrouwd. Een antiquair uit Schotland bood het exemplaar aan als luiermand, maar nader onderzoek wees uit dat het een hengselmand betrof. Hij stond vermoedelijk op tafel bij diners, maar het is niet bekend waarvoor hij precies werd gebruikt. De aanwinsten zijn vanaf 3 februari ongeveer een jaar te zien in het museum.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--