Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Birthday girl: Prinses Charlotte (6)

2 mei 2021 · Leestijd 2 min

De slingers kunnen opgehangen worden op Kensington Palace! Prinses Charlotte, de dochter van prins William en zijn vrouw Catherine is vandaag alweer 6 jaar geworden. Catherine maakte weer nieuwe foto's van haar dochter. Bekijk die en andere mooie foto's hier!

Het is inmiddels een traditie dat moeder Catherine de verjaardagsfoto's van haar drie kinderen maakt. Zo ook dit jaar weer van Charlotte. De foto, waarop Charlotte te zien is in een kleurige bloemetjesjurk, is dit weekend gemaakt in de tuin van hun huis in Norfolk. Ook dit jaar is haar moeder Catherine de fotograaf.

William en Catherine deelden de foto niet, zoals gebruikelijk, op hun eigen sociale media. Het koppel doet namelijk mee aan boycot, in navolging van onder meer de voetbalclubs uit de Engelse Premier League. Zij zetten hun sociale media dit weekend op zwart om zo te benadrukken dat de platforms meer moeten doen tegen digitale misdragingen. De voorbije maanden werden veel voetballers van Britse clubs, onder anderen Anthony Martial en Marcus Rashford, racistisch bejegend. William is erevoorzitter de Engelse voetbalbond FA.

Charlotte is geboren op 2 mei 2015 in het St. Mary's ziekenhuis in Londen als dochter van prins William en hertogin Catherine. Ze heeft twee broers, prins George (2013) en prins Louis (2018). Op 5 juli werd het prinsesje gedoopt in de St. Mary Magdalena kerk in Sandringham. Ze heeft vijf peetouders, onder wie Adam Middleton, een neef van Catherine. Prinses Charlotte is vierde in de lijn van troonopvolging.

Foto's: ANP/The Duchess of Cambridge

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--