Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Het laatste royaltynieuws en een kijkje op koninklijk jacht Piet Hein

7 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Op deze vrijdag kun je weer kijken naar een nieuwe aflevering van Blauw Bloed. Naast een overzicht van het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland vervolgen we onze cruise op koninklijk jacht Piet Hein.

Ronald van der Heijden van de Stichting Piet Hein en conservator Paul Rem laten je onder meer de koninklijke slaapkamers zien. Sybold van Ravesteyn was architect, maar ook meubel- en interieurontwerper en verantwoordelijk voor het fraaie interieur van de Piet Hein. Het is een weerspiegeling van de late jaren '30 van de vorige eeuw. We zien naast de slaapkamers aan boord ook de kombuis; daar waar de maaltijden werden bereid. Dat moet voor de kok met zulke voorname gasten en in zo'n kleine ruimte 'behelpen' zijn geweest.

En in onze serie 'Jan Zoekt Uit' verzamelt verslaggever Jan Wagter alle royal basics om van jou een echte koningshuisdeskundige te maken! Deze keer vertelt Justine Marcella alles wat je moet weten rondom een staatsbezoek. Wie bepaalt de bestemming en hoe is het om daar verslag van te mogen doen?

Blauw Bloed is er vrijdagmiddag om 16:35 uur op NPO 1. De herhaling is te zien op zaterdag 8 oktober om 10:20 uur op NPO 1. De aflevering is na uitzending ook online te bekijken.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--