Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed en ANP brengen kleurrijk fotoboek over Máxima uit

4 maart 2021 · Leestijd 3 min

Superleuk nieuws! Blauw Bloed en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) hebben hun succesvolle samenwerking verlengd met een kleurrijk fotoboek over koningin Máxima. Ter ere van haar vijftigste verjaardag brengen we dit voorjaar 'Máxima: Glans van Oranje' uit.

Met trots vertellen we je natuurlijk graag meer over het fotoboek Máxima: Glans van Oranje, dat je vanaf vandaag online kunt bestellen! Ben jij groot fan van koningin Máxima of wil je iemand verrassen met een mooi verjaardagscadeau, dit kleurrijke boek valt vast en zeker in de smaak.

In tien thema’s en bijna 150 bijzondere foto’s wordt de lezer meegenomen in het leven van onze koningin. Van haar jeugd in Argentinië tot haar rol als moeder van drie dochters en van haar gevoel voor stijl tot de reizen die ze voor de Verenigde Naties maakt. Ook is er een thema gewijd aan de ervaringen van de fotografen die Máxima vaak hebben gefotografeerd. Net als bij het fotoboek 'Beatrix: Van prinses tot prinses' hebben de samenstellers gebruikgemaakt van de beeldbank van het ANP.

Voor de camera

Collage_fotoboek_Maxima.jpg

Koningin Máxima is een van de meest gefotografeerde vrouwen van ons land. En daarom is er in het fotoboek Máxima: Glans van Oranje speciale aandacht voor fotografen als Ed Oudenaarden, die onze koningin al jaren veelvuldig in beeld brengen.

"ANP-fotograaf Ed Oudenaarden was aanwezig bij de huwelijksinzegening van Willem-Alexander en Máxima in De Nieuwe Kerk, op zo’n tien meter afstand van het bruidspaar. Van de Rijksvoorlichtingsdienst mocht er tijdens het lied Adiós Nonino niet gefotografeerd worden. Oudenaarden: ‘Maar toen Máxima door emoties werd overmand kon ik niet anders en pakte mijn camera.’ Het resulteerde in dé traan van Máxima die nog altijd de meest gedownloade foto van de koningin is uit de beeldbank van het ANP”, vertelt ANP-beeldadviseur Leo Blom die sprak met Oudenaarden. 

Lees verder onder de foto's.

Veelzijdigheid

In het fotoboek zien we Máxima groeien in haar rol. De Máxima van de verlovingsaankondiging is uitgegroeid tot een zelfbewuste powervrouw, die met evenveel gemak de groten der aarde begroet als gezellig een praatje maakt met kinderen die meedoen aan de Koningsspelen.

Blom over het fotoboek: "Het fotoboek toont de ontwikkeling van een jonge latina die uitgroeit tot de zelfbewuste powervrouw die glans brengt aan het huis van Oranje. De circa 150 foto’s, die werden geselecteerd vanuit het perspectief van compositie en journalistieke inhoud, zijn hoofdzakelijk afkomstig uit de beeldbank van het ANP. Het meest in het oog springende verschil met het zusterboek 'Beatrix: Van prinses tot prinses' is de kleurrijkheid van het beeldmateriaal."

De geselecteerde foto’s tonen het veelzijdige bestaan van onze koningin: een bezoek aan Barack Obama in het Witte Huis en een uitje naar de paardenraces op Ascot worden afgewisseld met biersjoelen in Zeeland en een gesprek over mobiel bankieren met Indiase vrouwen. Máxima verenigt glamour en polder, straalt charme uit en blijkt zich in elke situatie op haar gemak te voelen.

Het fotoboek Máxima: Glans van Oranje verschijnt begin april, maar kan vanaf nu als pre-order besteld worden.

Meer over dit boek

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--