Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blije gezichten bij Deense royals na geslaagde Royal Run

13 september 2021 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik, zijn vrouw Mary en hun kinderen Josephine, Isabella en Vincent hebben een sportieve zondag achter de rug. De royals zetten hun beste beentje voor tijdens de derde editie van de Royal Run in Denemarken.

De Royal Run, die op verschillende plekken in Denemarken wordt gelopen, werd in 2018 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik. De editie van vorig jaar kon helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

Dit jaar was de feestvreugde compleet met maar liefst 70.000 aanmeldingen voor het hardloopevenement. "Het was het wachten waard. Bedankt voor een fantastische dag - we kijken uit naar volgend jaar", zo deelde het kroonprinselijk gezin na afloop op Instagram.

Het kroonprinselijk gezin rende overigens niet samen tijdens het evenement. Prinses Isabella (14), prinses Josephine (10) en prins Vincent (10) liepen in Kopenhagen en finishten bij Paleis Amalienborg. Kroonprinses Mary trok haar hardloopschoenen aan in Aalborg en kroonprins Frederik - een fervent hardloper - liep mee in verschillende steden.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--