Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Irene en dochter Margarita: hart voor de natuur

10 maart 2021 · Leestijd 3 min

Bos, bomen en bladeren. Ze zijn een bron van inspiratie voor prinses Irene en haar dochter prinses Margarita. Beiden hebben ze hart voor de natuur. Prinses Irene steunt daarom graag onze campagne 'Nederland plant bomen'. En prinses Margarita?

Prinses Irene vertelde vorige week aan Blauw Bloed dat ze ziet dat mensen door de huidige coronacrisis zich bewuster zijn geworden van de natuur. "We zijn massaal naar buiten gegaan en hebben gemerkt hoe belangrijk dat is. Ik hoop dat mensen werkelijk contact hebben gevoeld met de natuur en zien wat dat doet."

De tante van onze koning zet zich al jarenlang met veel passie in voor de natuur. Haar grootste drijfveer is gericht op het herstel van de relatie tussen mens en natuur. Bomen zijn onmisbaar voor het evenwicht in de natuur. "Hoe meer bomen, hoe beter!"  Met die woorden roept ze op om mee te doen aan de campagne 'Nederland plant bomen'. 

Ja, ik wil ook een boom planten

De oproep van prinses Irene op ons Instagram-account kon rekenen op een hartje van haar dochter Margarita. En dat begrijpen wij wel! 

Lees verder onder de video.

Want ook prinses Margarita is een groot liefhebber van de natuur. De oudste dochter van prinses Irene ontwerpt sinds enkele jaren sieraden, gebaseerd op impressies die ze heeft opgedaan in de natuur. "De patronen van takken en bladeren fascineerden me", vertelde ze destijds bij de lancering van haar juwelenlijn 'Leaves'. De fascinatie leidde tot een grafische voorstelling van bladeren voor oorhangers, halskettingen, een haarspeld en een ring.

Lees verder onder de foto's.

Bomen zijn onmisbaar voor mens én dier. Niet alleen zorgen bomen voor schone lucht, beschutting en verkoeling, het bos biedt ons ook de ruimte om van de natuur te genieten. Een plek waar je de rust en ontspanning kunt vinden, juist ook in deze hectische tijd vol onzekerheid. 

Blauw Bloed doet mee met de actie 'Nederland plant bomen'. Help mee en maak onze leefomgeving groener. Dat kan heel simpel door een boom aan te schaffen. 

‘Nederland plant bomen’ is vanaf 8 maart dagelijks te zien om 16.45 uur bij de EO op NPO 1. Op zaterdag 13 maart is er een extra lange uitzending te zien om 17.20 uur.

Doe mee en plant een boom

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--