Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Breaking! Staatsbezoek aan Italië gaat niet door

4 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde van 23 tot en met 25 maart gaat niet door. Het is op verzoek van de Italiaanse president Sergio Mattarella uitgesteld vanwege het coronavirus, meldt het Belgische hof woensdag.

Het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Italië leek vorige week gewoon door te gaan. Dat bleek uit navraag door royaltyjournalist Wim Dehandschutter van Het Nieuwsblad. Het programma zou niet worden aangepast ondanks de geplande bezoeken aan brandhaarden als Milaan en Rome.

Dat is nu niet het geval. "De huidige fase in de corona-epidemie en de implementatie van nieuwe noodmaatregelen door de Italiaanse autoriteiten maken het niet mogelijk om het programma van het bezoek uit te voeren", aldus het paleis. Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum geprikt voor het bezoek.

Staatsbezoek aan Indonesië

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn nog wel van plan om af te reizen naar Indonesië. Dat in Jakarta de eerste mensen met het coronavirus zijn opgenomen in het ziekenhuis, zoals president Joko Widodo maandag bekendmaakte, heeft daar volgens de Rijksvoorlichtingsdienst geen verandering in gebracht. Tegelijk met het koningspaar gaat een omvangrijke handelsmissie naar Indonesië, vergezeld van een aantal ministers. Enkele bedrijven en topmannen van ondernemingen hebben al afgezegd voor de missie.

Het staatsbezoek kan zo nodig of gewenst op een aantal punten worden aangepast. Het Nederlandse gezelschap kan er bijvoorbeeld vanaf zien om bij de vele ontmoetingen handen te schudden.

Bron: ANP

 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--