Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Breaking: Zelensky op bezoek bij koning Willem-Alexander

4 mei 2023 · Leestijd 1 min

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdagmiddag op bezoek gebracht aan koning Willem-Alexander. Hij wordt in Den Haag ontvangen in het woonpaleis van de koning, Paleis Huis ten Bosch. Het is de eerste keer dat zij elkaar publiekelijk ontmoeten.

Zelensky arriveerde woensdagavond laat in Nederland voor een verrassingsbezoek. In de Eerste Kamer sprak de president donderdag met leden van het parlement. Ook ging hij op bezoek bij het Internationaal Strafhof (ICC).

Lees verder onder de foto's. 

ANP-468473824
ANP-468473871
ANP-468476675

Vlak na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima al hun steun betuigd aan het land en de president. Zelensky bedankte het koningspaar daarvoor op Twitter. "Mijn vrouw Olena en ik zijn hunne majesteiten koning Willem-Alexander en koningin Máxima oprecht dankbaar voor hun warme woorden van steun aan het volk van Oekraïne", schreef hij.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--