Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Brengt Máxima ode aan Karl Lagerfeld?

21 februari 2019 · Leestijd 2 min
maximaaankomstchaneltas.jpg

Koningin Máxima droeg woensdag tijdens haar bezoeken in Zeeland een tas van Chanel. Of het een ode is aan de dinsdag overleden modeontwerper Karl Lagerfeld durft modekenner Josine Droogendijk niet te zeggen.

Máxima heeft de tas volgens Droogendijk al meer dan tien jaar in de garderobe. "Ze heeft deze tas al vaak gebruikt", zegt de auteur van de website Modekoningin Máxima. Máxima was woensdag aanwezig in Vlissingen bij de ondertekening van een Zeeuws convenant ter bevordering van meer muziekonderwijs in de klas. De koningin is erevoorzitter van stichting Méér muziek in de klas. 's Middags was ze als van beschermvrouwe van het Oranje Fonds bij Stichting Mentorschap Zeeland en het Zeeuws Heldenfonds.

Toeval

Máxima droeg in Zeeland een nieuwe top van jacquard en een grijze pantalon van het modehuis Natan. Droogendijk: "Dat de koningin op de dag na het overlijden van Lagerfeld een tas van Chanel draagt is opmerkelijk, maar wellicht ook toevallig. Bij de grijze pantalon was deze tas een logische zet. Het is daarom moeilijk te zeggen of het bedoeld was als ode."

Karl Lagerfeld (85) stond sinds 1983 aan het hoofd van het wereldberoemde Franse modehuis Chanel, waarvoor hij niet alleen kleding maar ook accessoires en parfum ontwierp. Van koningin Máxima tot prinses Diana en kroonprinses Victoria: in veel koninklijke kringen wordt of werd Chanel gedragen. Volgens Droogendijk heeft de koningin enkele setjes van Chanel in de kast hangen, maar die zijn niet speciaal voor haar ontworpen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--