Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Brits koningshuis herdenkt aanslagen 9/11

11 september 2021 · Leestijd 2 min

Het Britse koningshuis staat vandaag stil bij de aanslagen die twintig jaar geleden in New York plaatsvonden. De royals deelden op sociale media eerbetonen.

Koningin Elizabeth stond zaterdag stil bij de slachtoffers, hulpverleners en nabestaanden van de aanslagen. "Mijn gedachten en gebeden - en die van ons hele land - zijn bij de overledenen, de overlevenden en hun families, maar ook bij alle hulpverleners die gelijk te hulp schoten", schreef ze. Kleinzoon William en zijn vrouw Catherine deelden dat bericht.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben op sociale media een eerbetoon geplaatst aan de slachtoffers van de aanslagen in New York. Charles' moeder koningin Elizabeth deed eerder al hetzelfde. Het is zaterdag precies twintig jaar geleden dat de aanslagen in New York plaatsvonden.

"Twintig jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 herdenken we iedereen die het leven liet en bewijzen we eer aan het onvermoeibare werk van de hulpdiensten", zo schrijft het paar. "Sommigen van hen brachten een gigantisch offer om anderen te redden."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--