Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Brits prinsesje heet Charlotte Elizabeth Diana

4 mei 2015 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben maandagmiddag de naam van hun dochtertje bekendgemaakt. Het prinsesje heet Charlotte Elizabeth Diana.

Charlotte

is een vernoeming naar de koningin naast George III, de achttiende-eeuwse koning die vooral bekend is geworden door zijn stemmingsstoornissen en onsterfelijk is gemaakt in de film The Madness of King George. Verder heeft de zus van Kate, Pippa Middleton, Charlotte als tweede naam. Elizabeth is niet alleen een vernoeming naar de huidige koningin (89), maar ook naar haar moeder, de Queen Mum die in 2002 op 102-jarige leeftijd overleed. Diana is uiteraard een eerbetoon aan Williams moeder, de in 1997 verongelukte prinses Diana. William was pas vijftien toen zijn moeder overleed. Het zusje van de bijna tweejarige prins George is de vierde in de lijn van troonopvolging. Het meisje krijgt de titel Her Royal Highness Princess Charlotte of Cambridge.

Ter gelegenheid van haar geboorte zijn maandagmiddag in Londen saluutschoten afgevuurd. Dit gebeurde onder meer bij de Tower van Londen en in Hyde Park, onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek. De King's Troop Royal Horse Artillery vuurde 41 schoten af in het park. De aanwezige militaire band speelde voorafgaand aan de schoten de hit Isn't she lovely van Stevie Wonder. Bij de Tower ging het om 62 saluutschoten. Daarnaast werden de klokken van Westminster Abbey om twee uur geluid vanwege de feestelijke gebeurtenis van afgelopen zaterdag.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--