Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse Moederdag: de mooiste foto's van trotse koninklijke moeders

19 maart 2023 · Leestijd 3 min

Op zondag 19 maart wordt Moederdag gevierd in het Verenigd Koninkrijk. Op deze dag staan natuurlijk alle moeders in het zonnetje, zo ook de moeders van het Britse koningshuis. Dit zijn de liefste foto's van de Britse koninklijke moeders met hun zonen en dochters!

Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth II is wellicht een van de bekendste Britse koninklijke moeders. Dit jaar is het de eerste Moederdag dat Charles, Anne, Andrew en Edward doorbrengen zonder hun moeder. Ondanks haar drukke schema als vorstin, maakte Elizabeth haar familie altijd een prioriteit. Naast moeder van haar eigen kinderen, is Elizabeth ook oma en overgrootoma van acht kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen, met wie zij regelmatig op de foto ging.

Elizabeth kinderen

Prinses Catherine

Catherine is een andere Britse koninklijke moeder die de harten van het publiek veroverd heeft. Ze staat bekend als een zeer betrokken moeder van haar kinderen George, Charlotte en Louis. Catherine praat regelmatig over de uitdagingen van het moederschap en ondersteunt meerdere initiatieven die zich richten op de geestelijke gezondheid van moeders en jonge kinderen. Ze is een rolmodel voor veel vrouwen en heeft laten zien dat een koninklijke moeder zijn niet betekent dat je je eigen identiteit of interesses op hoeft te offeren.

Gezinsfoto_William_en_Catherine.jpg

Sarah Ferguson

Sarah Ferguson steunt haar dochters Eugenie en Beatrice door dik en dun. Regelmatig laat Sarah doorschemeren hoe trots zij op haar dochters is. Andersom is dit ook het geval. Zo deelde dochter Eugenie in oktober een aan aantal leuke foto's van haar moeder, wie zij Mumsy noemt.  

Eugenie samen met haar zus Beatrice en moeder Sarah op haar 9e verjaardagsfeestje.
Sarah samen met haar dochters Eugenie en Beatrice.

Prinses Anne

Prinses Anne staat bekend als een onafhankelijke, hardwerkende royal. Als moeder van twee heeft zij laten zien dat het moederschap zowel een persoonlijke als publieke rol kan zijn. In een interview met de BBC vertelt dochter Zara vol lof over haar moeder, en laat zelfs weten dat haar moeder een grote inspiratiebron is voor haar eigen moederschap. Ze vertelt: "Ik wil net zo'n goede moeder zijn zoals zij voor ons geweest is". 

Prinses Anne reikt haar de zilveren medaille uit aan dochter Zara.
Prinses Anne reikt de zilveren medaille uit aan haar dochter Zara.
anne, zara en peter

Prinses Eugenie

Prinses Eugenie is de trotse mama van haar zoon August, en is zwanger van haar tweede kindje. Tijdens een interview bij het World Economic Forum in Davos dit jaar heeft de prinses laten weten dat het moederschap haar veranderd heeft. De prinses vertelt dat het krijgen van kinderen niet alleen haar lichaam veranderd heeft, maar ook haar kijk op het reizen met met vliegtuig veranderd heeft. 

Eugenie_BABY_1.jpg
eugenie zwanger

Prinses Diana

Prinses Diana was ook een toegewijde moeder van haar twee zonen, William en Harry. Ze stond bekend om haar betrokkenheid bij hun leven en brak regelmatig met koninklijke tradities door hen bijvoorbeeld mee te nemen op publieke uitstapjes of naar pretparken. Ze was vastberaden om hen een zo normaal mogelijke jeugd te geven, ondanks hun koninklijke status. Haar nalatenschap als liefhebbende moeder leeft voort in haar zonen. In een documentaire vertelt prins Harry over zijn moeder: "Achter gesloten deuren was ze een ontzettend lieve, zorgzame moeder en vooral een heel grappig persoon".

Prinses_Diana_met_zoons.jpg

Beelden: ANP / @princesseugenie

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--