Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse TV wil bruiloft van prinses Beatrice niet uitzenden

6 januari 2020 · Leestijd 2 min

De bruiloft van prinses Beatrice en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi is mogelijk niet live op televisie te zien. Zenders BBC en ITV zullen het huwelijk in ieder geval niet uitzenden, lieten ze weten aan The Daily Mail.

De beslissing heeft mogelijk te maken met de commotie rond Beatrices vader prins Andrew. ITV zond in 2018 namelijk wel de bruiloft van haar zusje Eugenie uit, maar heeft nu besloten de grote dag van Beatrice "definitief niet te tonen". Op de BBC wordt alleen in de nieuwsuitzendingen aandacht besteed aan het huwelijk, dat naar verluidt eind mei of begin juni zal plaatsvinden.

Prins Andrew

De verloving van Beatrice en Edoardo, die in september werd aangekondigd, wordt de laatste maanden overschaduwd door het nieuws rond Andrew en de zaak Jeffrey Epstein. Hij was vorige maand ook niet aanwezig bij haar verlovingsfeest.

De zoon van koningin Elizabeth kwam in opspraak nadat hij een omstreden interview gaf aan BBC Newsnight in november, waarin hij inging op zijn banden met Epstein. Het leidde ertoe dat hij zijn koninklijke taken voor onbepaalde tijd heeft moeten neerleggen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--