Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit vonden jullie de buitenlandse hoogtepunten van 2023

30 december 2023 · Leestijd 3 min

Nog even en dan is het jaar om, daarom blikken we dit jaar terug op de mooiste momenten van 2023. En dat doen we ook in het buitenland. Wat vonden jullie het hoogtepunt van de buitenlandse royals? We zetten de vijf hoogtepunten waar het meest op is gestemd voor je op een rij.

We legden jullie tien mooie momenten voor die de buitenlandse royals het voorgaande jaar bezig hielden. Van de kroning van Charles in het Verenigd Koninkrijk tot aan de 18e verjaardag van prins Christian uit Denemarken. Op deze vijf momenten hebben jullie massaal gestemd. 

#1 De kroning van koning Charles

Met 45,6% van de stemmen staat de kroning van Charles op 6 mei stipt op de eerste plek. En dat is ook eigenlijk niet gek. Royals van over de hele wereld waren bij dit evenement aanwezig om dit bijzondere moment in het Verenigd Koninkrijk mee te maken. 

Kroning-Charles

#2 Het galadiner ter ere van 18e verjaardag van prins Christian

Op 15 oktober werd prins Christian 18 jaar oud en dat werd niet overgeslagen in Denemarken. Ter ere van deze speciale verjaardag organiseerde koningin Margrethe een speciaal galadiner waar buitenlandse royals ook bij aanwezig waren. Met 18,3% van de stemmen staat dit speciale diner (mét emotionele speeches) op de tweede plaats. 

Frederik_Christian
Een mooi moment tussen vader en zoon.

#3 Het 10-jarige jubileum van koning Filip

Niet alleen koning Willem-Alexander vierde dit jaar zijn tienjarige jubileum op de troon, ook koning Filip van België vierde dit jaar deze mooie mijlpaal. Met 8,9% van de stemmen staat dit hoogtepunt op de derde plek. Het tien jarige jubileum van koning Filip werd in België gevierd op de nationale feestdag op 21 juli. Hiervoor kwam de hele familie bij elkaar in Brussel en ook Blauw Bloed was daarbij.

nationale feestdag België 2023

#4 De geboorte van prins François uit Luxemburg

Op 27 maart werd prins François geboren uit Luxemburg. Deze kleine prins is de tweede zoon van erfgroothertog Guillaumeen erfgroothertogin Stéphanie.  De geboorte van deze kleine prins ging niet onopgemerkt aan jullie voorbij, want met 6,7% van alle stemmen staat dit hoogtepunt op de vierde plek. Komend jaar wordt er nóg een Luxemburgse prins of prinses geboren, want prinses Alexandra is in verwachting

prins_François_Luxemburg
Op 27 maart 2023 wordt prins François van Luxemburg geboren.

#5 De bruiloft van kroonprins Hussein en Rajwa van Jordanië

Op de vijfde plek staat de koninklijke bruiloft van kroonprins Hussein en Rajwa van Jordanië. Met 5,1% van de stemmen is dit mooie moment de hekkensluiter van deze lijst. De bruiloft had een hoog glitter en glamour gehalte door de koninklijke gastenlijst. We vinden het dan ook helemaal niet gek dat dit huwelijk op de vijfde plek staat. 

Wil je weten welk hoogtepunt de lijst nét niet heeft gehaald? Hier lees je alle mooie buitenlandse momenten van 2023 nog op je gemak terug. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--