Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit vindt Camilla van haar toekomstige koninklijke titel

10 februari 2022 · Leestijd 2 min

Camilla, de hertogin van Cornwall, heeft voor het eerst in het openbaar gereageerd op het nieuws dat koningin Elizabeth wil dat ze later koningin-gemalin wordt. Tijdens een werkbezoek in Londen zei de vrouw van prins Charles dat ze "zeer, zeer vereerd" is.

De hertogin werd ernaar gevraagd door iemand uit het publiek toen ze de Nourish Hub opende, een gemeenschapskeuken voor mensen die eenzaam zijn of in een sociaal isolement zitten. Camilla gaf ook aan "geraakt" te zijn door de wens van haar schoonmoeder.

Koningin Elizabeth maakte zaterdag, een dag voor haar 70-jarig regeringsjubileum, bekend dat het haar "oprechte wens" is dat Camilla koningin-gemalin moet worden zodra Charles koning wordt. Ze kwam haar zoon daarmee te hulp. Tot nu toe was er veel discussie over de toekomstige titel van de echtgenote van prins Charles.

Camilla was donderdag 'gewoon' op pad gegaan, hoewel Charles positief op het coronavirus testte. Woensdag waren de twee nog samen bij een gala in het British Museum in Londen.

De hertogin van Cornwall bij haar werkbezoek in Londen vandaag.
De hertogin van Cornwall bij haar werkbezoek in Londen vandaag.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--