Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla brengt Paddington-beertjes naar kinderen in nood

25 november 2022 · Leestijd 2 min

Koningin-gemalin Camilla heeft de Paddington-beertjes die Britten voor de overleden koningin Elizabeth hebben achtergelaten, naar een goed doel gebracht. Dat deed ze donderdagmiddag bij Barnardo's, een organisatie in Londen die de knuffeltjes naar kinderen in nood brengt. Ook was Camilla bij een speciale lunch - met de door Paddington befaamde marmelade-sandwiches - waarbij de beren hun nieuwe families ontmoetten.

In juni maakten de Britse koningin Elizabeth en beertje Paddington samen een video die viral ging. De beer en de koningin dronken samen een kopje thee om The Platinum Party, een groot concert waarmee het zeventigjarig regeringsjubileum van Elizabeth werd gevierd, af te trappen. In de video bedankte Paddington de koningin voor alles. "Dat is erg aardig", antwoordde ze. Enkele maanden later - op 8 september - overleed Elizabeth, waarop Paddington haar nog eens bedankte. "Bedankt mevrouw, voor alles", twitterde de beer.

Door deze video legden veel mensen een Paddington-beertje en een marmelade-sandwich - bekend uit de verhalen van Paddington - bij de koninklijke gebouwen neer ter nagedachtenis aan Elizabeth. Buckingham Palace riep de Britten echter op om liever bloemen neer te leggen.

Op sociale media deelt het Britse koninklijk huis foto's van de kinderen met de knuffels. Ook is te zien hoe Camilla de beestjes aan de kinderen geeft. Het koninklijk huis bedankt ook London Taxi Drivers’ Charity for Children voor het vervoeren van Camilla en de knuffelbeertjes.

Lees verder onder de Instagram post!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

''Hele bijzondere dag''

De liefdadigheidsorganisatie Barnardo's, die zich inzet voor kwetsbare kinderen, is koningin-gemalin Camilla dankbaar voor haar donatie van Paddington-beertjes. Camilla bracht de ruim duizend knuffels donderdag bij de organisatie langs als cadeau. "We zijn de koningin-gemalin erg dankbaar voor haar steun en vriendelijkheid", twitterde Barnardo's na afloop.

De organisatie blikt terug op een "hele bijzondere" dag. "We weten dat deze dierbare beren heel veel zullen betekenen voor de kinderen die ze krijgen, vooral als ze leren over de speciale reis die ze hebben gemaakt."

Camilla-Paddington-2022
Camilla-Beertje Paddington- 2022

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--