Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla: "Jullie brengen licht in een donkere tijd"

18 april 2020 · Leestijd 1 min

Nadat het noodziekenhuis NHS Nightinghale in Manchester donderdag geopend werd, sprak de hertogin van Cornwall een videoboodschap in vanuit haar Schotse buitenverblijf in Birkhall. "Jullie brengen licht in een donkere tijd door dit ziekenhuis te bouwen", zo bedankte ze iedereen die eraan heeft meegewerkt.

"Dat is totaal niet verrassend", gaat Camilla verder. "Manchester heeft zich eerder sterk getoond in het brengen van licht in moeilijke tijden." Daarmee doelt de echtgenote van prins Charles op de bomaanslag in Manchester tijdens een concert van Ariana Grande drie jaar geleden, waarbij 22 mensen om het leven kwamen. "Mijn man en ik waren toen op bezoek, kort na die vreselijke aanslag. We waren ontroerd door de eenheid en moed van de inwoners van de stad."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Het is moeilijk te begrijpen hoe ongelooflijk snel dit ziekenhuis gebouwd is. En het is bijna onmogelijk hoe trots ons land is op alle mensen en organisaties die erbij betrokken waren." Camilla eindigt haar boodschap om de gezondheidsdienst, de militaire dienst, de bouwvakkers, de technici en alle zorgmedewerkers nogmaals hartelijk te danken.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--