Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla: 'Kinderen moet respect bijgebracht worden'

24 februari 2022 · Leestijd 3 min

Camilla, de hertogin van Cornwall, denkt dat haar toekomstige titel koningin-gemalin gaat helpen bij het werk dat ze doet voor verschillende goede doelen. Dat zei de echtgenote van prins Charles, die de titel hoogstwaarschijnlijk krijgt als haar man de Britse troon bestijgt, in een interview met de BBC.

Camilla zet zich al jaren in voor de slachtoffers van huiselijk geweld en wil dat ook als koningin-gemalin blijven doen. "Het helpt", zei Camilla over de titel. "Ik blijf dit doen. Als ik aan zoiets als dit begin, stop ik er niet halverwege mee. Ik wil dit mijn hele leven blijven doen."

De hertogin van Cornwall ziet dat er nog veel werk te verzetten is om huiselijk geweld terug te dringen. "Er is een cultuuromslag nodig. We moeten bij het begin beginnen. Ik denk dat kinderen respect bijgebracht moet worden. Jongens moeten meisjes respecteren en andersom. Dat zou het begin zijn van de oplossing van dit probleem."

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Elizabeth maakte begin deze maand duidelijk dat Camilla wat haar betreft de titel koningin-gemalin krijgt als Charles koning wordt. In het interview met de BBC, het eerste sinds Elizabeth haar "oprechte wens" begin deze maand uitte, herhaalde Camilla dat ze het "een enorme eer" vindt die titel te krijgen.

Camilla vertelde ook dat ze uitkijkt naar de viering van het regeringsjubileum van haar schoonmoeder. Zij zit dit jaar zeventig jaar op de Britse troon, wat in juni groots gevierd wordt met onder meer een recordpoging picknicken en een jubileumconcert. "Het is altijd heerlijk om uit te kunnen kijken naar iets vrolijks", aldus de hertogin van Cornwall. "Iedereen heeft een moeilijke tijd achter de rug", verwijst ze naar de coronacrisis. "We moesten wegblijven bij onze families en vrienden, maar nu kunnen we allemaal weer samenkomen en dit vieren."

Elizabeth zat op 6 februari precies zeventig jaar op de troon. De 95-jarige koningin is de eerste Britse vorst die het platina jubileum bereikte. De Britten bedenken steeds nieuwe manieren om het regeringsjubileum van hun koningin te vieren. Zo werd donderdag duidelijk dat de zoektocht naar Platinum Champions is gestart. De vrijwilligers die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan het leven van anderen krijgen in juni een speciale onderscheiding en mogen op 5 juni de Jubilee Lunch bijwonen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--